Obrnusmo, okrenusmo, na Ios opet dođosmo

Skica sa plaže #1: Dve stvari na Milopotas plaži odmah upadaju u oči – prva i druga. Ajd prvo druga. Prepečene grudi bledunjavih devojaka svih bledolikih zemalja Komonvelta. A sada, umesto detaljnog opisa navedenih, sledi spisak zemalja Komonvelta: Antigua and Barbuda, Australia, Bahamas, Barbados, šalim se, šalim se. Druga stvar na plaži su dugokosi, plavokosi, australijski Adonisi. Uska lica, još uže oči i potpuno blentav pogled. IQ<70. Prodaju ronilačke kurseve i jahanje gumenih banana (molim bez prljavih komentara). Tipičan razgovor sa ženskim mušterijama: “Are you enjoying ’50 Shades of Gray’? Is it making you horny?” Tipičan razgovor sa muškim mušterijama: “It’s tough to get laid in Germany. Girls are bitches!”

Skica sa plaže #2: Pas koji voli da se igra sa svima na plaži, sviđalo se to njima ili ne. Obično je ta igra zasnovana na suptilnom otimanju peškira i razvlačenju istih po pesku uz lakše režanje i pro forme pokazivanje zuba.

DSCN5840

Skica sa plaže #3: Ženski čitaoci će ceniti činjenicu da je pesak fin, žut i svetlucav, što je jako bitno za nadoknađivanje sjaja vodom ispranog laka sa noktića.

Skica sa plaže #4: Lagana rege/acid jazz/ambijentalna plažna muzika servirana uz Ben&Jerry’s ili gratis dezert kod Burnelisa (nešto kao kuglof sa sladoledom preliven čokoladom).

DSCN6251

Kad smo već kod hrane…

Gastronomska preporuka #1: Musaka kod Burnelisa. Red krompira, pa plavog patlidžana, pa mesa i od gore bešamel. Zaliva se gratis hladnim, slatkastim, belim vinom, serviranim u čaši od debelog stakla.

Gastronomska preporuka #2: Punjeni paradajz, paprika ili plavi paradajz. Nema mesa, kao što bi čitalac očekivao, ali razvaljuje.

Gastronomska preporuka #3: Grčke salate uz svako bogovetno jelo. Obavezno imajte hleb za umakanje na kraju. Možda vas budu čudno gledali.

Gastronomska preporuka #4: Panajotisov suvlaki. Pišem vam ovde, a usta mi još puna tog ukusa (prao sam zube, stoko bezobrazna).

Skica iz grada #1: Ulice su tesne, neozbiljno krivudave. Stepenice everywhere.

Skica iz grada #2: U barovima se naručuju šutersi na litre. Naručuje se i neki od 12 ukusa mohitoa, kokteli Sex on the beach, Sorry girls I’m gay, Sexy red smurf i mnoga druga šarena pića sa kišobrančićima.

Skica iz grada #3: Stari Grci sistematski rade na uništavanju penzionog sistema svoje zemlje, pošto će da žive večno od zdrave hrane, maslinovog ulja, čistog vazduha, nedostatka stresa i posmatranja polugolih Komonvelćanki (da ne nabrajam zemlje članice ponovo). Malo se samo pomuče oko premeštanja iz prepodnevne hladovine u popodnevnu.

Mesto za vašu reklamu: U luci ima Carrefour i ovaj članak uopšte nije sponzorisan od njih, ali mogao bi da bude :)))))

Skica iz hajkovanja #1: Po okolnim brdima opušteno bazaju koze. Same odu, same dođu, te male, slatke fabrike feta sira. Mesta za hajkovanje ima baš baš. Pošto u hikiPICS-u osim o hrani i polugolim Komonvelćankama (nabrojanim ranije), pišemo i o hajkovanju, da vam kažem da sam se pop’o na najviši vrh u blizini grada. Sunce peče celim putem, ali vetar vas šiba, pa o suncu ne mislite. Na vrhu vas čeka predivan pogled na okolinu, a možete obići nov novcijat amfiteatar i muzej moderne umetnosti. Zalazak sunca traje. Baš traje. Opčinjavajuće.

Advertisements